2024. március 15.

Image

Lehet ünnepelni többféleképpen is, a lényeg a megemlékezés. Az idei évben kivételesen külföldön, bár nem messze, Szabadkán voltam a családom egy részével. Kérésüknek eleget téve délelőtt nem a zászlófelvonás és huszárok, hanem piacozás, nézelődés, vásárolgatás, városnézés lett a program...

A szabadkai piacon az egyik árus enyhe tört magyarsággal megállapította, hogy végre valakin kokárdát lát. Mondtam, hogy nekünk magyaroknak ez nemzeti ünnep, és viselem ezen a napon bárhol vagyok is. Azt válaszolta neki is az! Mutattam, hogy a kabát alatt a pulóveremen is van egy másik, melyet szívesen neki adok. Először nem akarta elfogadni, de párom unszolására elkérte, majd megkért, hogy tűzzem a mellkasára. Távolodva hallottam, ahogy büszkén kéri az árus társát, hogy fényképezze le a frissen kapott kokárdával. Jó szívvel töltött el az eset, ünnepelni így is lehet!

Délután a kisteleki városi ünnepségen sokadmagammal készültünk a műsorra és a koszorúzásra. Megnézve a Petőfi szobrot, azt láttam, hogy már 2 db koszorút elhelyeztek a talapzaton. Az egyiken az állt: "Közösen Kistelekért"? A műsor és megemlékezés után elhelyeztük a koszorúkat és mécseseket, melyeket meg is örökítettem. Közintézmények, civil szervezetek, pártok képviselői, és sok-sok gyermek helyezte el a megemlékezés virágait, mécseseit. Közösen a Kistelek városi rendezvényen ünnepelni így is lehet!
Majd este látom a közösségi oldalakon, hogy kisteleki civilek nevében délelőtt koszorút helyeztek el néhányan, illetve egyik párt képviselője szintén. Ők nem vettek részt a közös városi ünnepségen, pedig az áll az egyik koszorún: "Közösen Kistelekért"... Ünnepelni így is lehet?!

 

További cikkek