1996-ban egyetemistaként bekapcsolódtam egy szegedi központú magániskola munkájába. Feladatom hardveres és szoftveres munkák ellátása, PC-k szervízelése, Novell és OpenDOS alapú hálózatok telepítése, karbantartása volt. Emellett alapvető számítástechnikai ismeretek oktatása a magániskola tanfolyamain, gyerek és felnőtt csoportoknak egyaránt.

A számítástechnika fejlődése és a kereskedelmi és szolgáltató piacon egyre nagyobb térkövetelése maitt arra a lépésre szántam el magam, hogy egyéni vállalkozóként folytassam a komplex számítástechnikai tevékenységem, így 1996. októberében elindítottam egyéni vállalkozásomat, amely először ülethelyiség hiányában a lakásomon üzemelt.

Két éven belül Kisteleken számítástechnikai üzletet nyitottam Sza-BIT Számítástechnikai Stúdió néven, 1998 őszétől már a helyi gimnáziumban is dolgoztam. OKJ szerinti középfokú számítástechnikai szoftver-üzemeltetői szakon tanítottam hardver, operációs rendszer, hálózati ismereteket, szövegszerkesztést, táblázatkezelést, programozást, prezentáció és weblap készítést valamint adatbázis-kezelést. Ugyanott Novell szerver és hozzá kapcsolódó Windows kliensekből álló hálózat és erőforrások felügyelete, társ rendszergazdája lettem.

Image

Az internet térnyerésének kezdetén ’98-tól internet szolgáltató cég értékesítője, viszonteladója is voltam a vállalkozás keretein belül. Ezzel komplex informatikai megoldást tudtam nyújtani minden ügyfél számára, érkezzen akár a magán, akár a vállalkozói, vagy kisvállalati szintről. Ezidőben több polgármesteri hivatal és teleház hálózati kiépítését és internet szolgáltatásának elindítását is elvégeztem, elsősorban a kistérségben.

2005-ben főként a családi élet miatt Szegedre került át a tevékenységem súlypontja és megszüntettem az üzlet közvetlen fenntartását, de megmaradt az üzlethelyiség, amely szakmai támogatásom mellett folyamatosan változatlan profillal működik azóta is.

Egyéni számítástechnikai vállalkozói tevékenységem azóta is folyamatosan végzem, változatlan profillal foglalkozom:

  • számítógépek konfigurálásával, hibaelhárítással,
  • számítástechnikai eszközök kiskereskedelmével,
  • számítástechnikai hálózat tervezéssel, kiépítéssel,
  • hálózat karbantartással, működtetéssel,
  • hardver hibakereséssel, szaktanácsadással
  • szoftverek telepítésével