Nagyon zavarnak az országunkban uralkodó viszonyok,

a közhangulat, a kormány mentalitása, az országgyűlés működése, gyakorlatilag a mindent átszövő ’rendszer’.

Azt tapasztaltam, hogy a kisteleki viszonyok ennek a kisméretű leképezése volt, amin változtatni kell. Ezért indultam 2019-ben az önkormányzati választáson. Sikeresen képviselő lettem, sőt a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke is. Úgy érzem azóta változott a helyzet és a hozzáállás a város vezetése részéről.

Image

Országos szinten is erre van szükség, melyet a megyei egyéni választókerületi választásokon kell a következő lépéssel megközelíteni. A Csongrád-Csanád megyei 2. OEVK-ben is erre van szükség. Akinek a körzetben élők képviselete lenne a feladata, minden cselekedetében önös, illetve a kormányzó párt érdekekeit helyezi előtérbe. Nem tűnik úgy, hogy a városok, települések érdekei, gazdasági viszonyai fontosak lennének a számára. A jelenlegi képviselők nagy része is „hősiesen” asszisztál ehhez. Ezek az emberek nem érdemlik meg, hogy a lakosok képviselőinek nevezzék magukat, ennél fogva a pozíciójukat sem. Az országgyűlésben nincsenek érdemi viták, csak kormánypárti szavazógépként működik. A mindent átszövő korrupció miatt Magyarország elvesztette versenyképességét, a gazdasági mutatók alapján az Európai Unió sereghajtói közé kerültünk.

Ha most sem próbálok ezen problémák ellen tenni valamit, akkor úgy érzem, hogy az elkövetkező ciklusban nem lenne jogom háborogni. Nem tehetem meg a fiaimmal szemben, hogy a semmittevésbe beletörődök, és hagyom, hogy tovább rabolják a jövőjüket.

Ezen minden szülőnek el kellene gondolkodni. Kistelepülési szinten kell elkezdenünk lerombolni, ezt a fasiszta, kommunista módszereket alkalmazó, velejéig korrupt, erkölcstelen rendszert.

Ha helyben sikerül változást hozni, majd a járásokban, akkor a megyére is kiterjedhet a változás. Szeged több ciklus óta nem hagyja magát zsarolni a kormányzó pártnak, az ott élők büszkék városukra, ez is segíthet, és Szeged város erős szövetségese lehet az új irányba tartó megyei városoknak, községeknek.