Röviden konkrétumokat szeretnék leírni,

amelyek nagyon fontosak a jövő felé tekintve, és amelyeket megvalósítandó céloknak tűzök magam elé:

Társadalom megosztottságának megszüntetése, fialalság nagyobb támogatása. Fontos a kistelepüléseken is az egyéni és kis vállalkozások, őstermelők támogatása, gazdasági megerősítése. A kiszámítható megélhetés lehetőségének biztosítása.

Image

Családtámogatások megtartása, igazságosabbá tétele. Környezettudatos életre nevelés és tudásalapú társadalom fejlesztése, mely az iskolarendszer megújításával jár. Mindenkinek legyen lehetősége az első diploma, szakma ingyenes megszerzéséhez.
Fontos a mindenki számára elérhető egészségügyi rendszer, amely fejlettebb, hatékonyabb intézményi ellátó rendszert követel.

Célom továbbá a politikai élet megújítása, a korrupció felszámolásán keresztül, az elherdált vagyonokért történő felelősségre vonásig. Ehhez új alkotmányra, független alkotmánybíróságra, kúriára és ügyészségre lesz szükség, megfelelő személyekkel a vezetésben. A helyi önkormányzatok jogainak megerősítése, visszaállítása is szükséges, hogy csökkenjen a központosítás és a kormányzati bürokrácia. Az ország elherdált, gyakorlatilag elajándékozott vagyonának visszaszerzése!

Természetesen nagyon fontos az infrastrukturális fejlesztés: egészségügyi intézmények, iskolák, óvodák felújítása; stadionok helyett sportpályák; úthálózat fejlesztés, digitális jólét biztosítása: internet fejlesztés, szegedi 3. (déli) híd.

Ezek mellett a választási rendszer demokratikussá tétele, propaganda gépezet megszüntetése, sajtószabadság helyre állítása és központi kontroll szerv létrehozása a kormány mellett/felett.